12.02.2021
DigEco Kick-off Meeting

Стартова конференція DigEco відбулася 12 лютого 2021 року.

На початку DigEco, було обговорено виклики, з якими стикається вища освіта в Україні, Таджикистані, інших країнах-партнерах та Європі. Усі ми живемо в умовах, коли вища освіта повинна підвищити творчість, модернізувати освітню систему та спільно розробити цифровий план дій. Отже, ми повинні співпрацювати та розширювати можливості людей. Нам потрібні навички, щоб вирішити виклики, і найбільш нагальними з них є цифровізація та пристосованість до нового середовища.

Заслужені спікери Андреа Мурзі, керівник проєкту (EACEA) та Олег Шаров, генеральний директор Директорату професійної вищої освіти Міністерства науки та освіти України, вказали на важливість DigEco для вищої освіти в умовах цифровізації.

Світлана Шитикова, координатор Національного офісу Еразмус + в Україні та HERE та Царина Нурідінова, координатор Національного офісу Еразмус + у Таджикистані, підтвердили готовність внести свій внесок у партнерство з DigEco для покращення обізнаності, видимості, актуальності, ефективності та впливу міжнародного компоненти DigEco. Національні бюро Еразмус + в Україні та Таджикистані відкриті для співпраці з країнами-партнерами і готові підтримувати та сприяти всій діяльності, пов’язаній з проектом у вищій освіті.

DigEco націлений на створення величезних можливостей для цифрового навчання. Буде розроблено тринадцять академічних курсів з цифрової економіки. Студенти будуть добре оснащені навичками, необхідними для роботи в цифровому бізнесі в глобальному масштабі.

Однією з важливих віх є створення середовища, яке допоможе викладачам оцифрувати свій навчальний процес у кожному університеті-партнері. Цифрова освіта є невід’ємною частиною інклюзивної освіти.

У рамках цільової програми DigEco, університети збираються розробити інноваційну методологію проекту «Інклюзивна освіта» та лабораторії з сучасним та інклюзивним обладнанням та програмним забезпеченням. Адаптація нових навчальних планів та навчального середовища до інклюзивної освіти та створення Платформи інклюзивної освіти наблизить людей з обмеженими можливостями до ринку праці та збільшить працевлаштування випускників UA, TJK. Значний вплив, наданий Вінницькою міською громадською організацією соціального розвитку та формування деяких вразливих категорій молоді «Паросток», зосереджується на розвитку можливостей для людей з обмеженими можливостями отримати рівний доступ до вищої освіти.

Міністерство цифрової трансформації України як член Консорціуму DigEco підтримуватиме проєкт на державному рівні у впровадженні результатів DigEco. Співпраця з Міністерством дозволить нам поширювати інформацію про DigEco, що працює серед цільових груп на національному рівні, та розширюватиме коло користувачів результатів DigEco.

Консорціум DigEco створив міцне міжнародне партнерство, яке забезпечить безперебійну роботу проекту та досягнення найкращих результатів.