12.10.2022
Продовження реалізації міжнародного проєкту програми Європейського Союзу Еразмус+ DigEco

З 3 по 10 жовтня 2022 року відбулася робоча поїздка представників Державного університету «Житомирська політехніка» до Університету м. Марибор (Словенія) відповідно до плану реалізації міжнародного проєкту «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України» (DigEco) 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.

До робочої групи увійшли наступні представники факультету бізнесу та сфери обслуговування: завідувач кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій, д.е.н., проф. Тетяна Остапчук, доцент кафедри фінансів та цифрової економіки, к.е.н., доц. Юлія Богоявленська, доцент кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку, доктор філософії Дмитро Захаров, старший викладач кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій Тетяна Завалій, а також спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Артур Махно.

Делегація Житомирської політехніки взяла участь в тижні «International DigEco Week», в межах якого відбулося засідання координаційної наради та звітування за результатами реалізації проєкту в університеті.

Представниками Житомирської політехніки була представлена оновлена  веб-платформа проєкту DigEco університету, розроблені навчальні плани за спеціальностями 051 «Економіка», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та повністю сформовані навчально-методичні комплекси за 13 дисциплінами, які передбачені до їх впровадження за освітніми програмами відповідних спеціальностей в межах реалізації цього проєкту. Було також оприлюднено Положення про навчально-практичну лабораторію цифрової економіки «DigEco VIDEL Lab» факультету бізнесу та сфери обслуговування Житомирської політехніки, обладнання для якої було придбано за рахунок коштів проєкту. Окрім того, були висвітлені результати пілотного навчання студентів-магістрів із застосуванням нового навчального середовища DigEco та оприлюднені захищені ними магістерські роботи. Також були репрезентовані пілотні цифрові курси за дисциплінами проєкту, що були розроблені викладачами університету.

Під час перебування викладачі факультету бізнесу та сфери обслуговування також відвідали майстер-класи європейських викладачів з університетів-партнерів проєкту: Боштіана Брумана – доцента факультету електроніки та комп’ютерних наук Університету м. Марибор (Словенія), Жанетти Сіманавіче – професора, керівника лабораторії бізнес-інновацій Університету імені Миколаса Ромеріса (Литва), координатора проєкту  DigEco та Паулюса Кромалькаса – викладача Університету імені Миколаса Ромеріса (Литва).

DigEco 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP
Digitalization of economic as an element of sustainable development of Ukraine / DigEco

This project has been funded with support from the European Commission.
This document/presentation reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.