11.09.2023
Розробка та просування вебдодатку EcoCheck: участь у конкурсі наукових студентських робіт у межах реалізації проєкту DigEco

7 вересня 2023 року відбулася підсумкова онлайн-конференція Конкурсу наукових студентських робіт у межах реалізації міжнародного проєкту «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану» (DigEco).

Під час зустрічі були представлені командні проєкти партнерських команд, представлених студентами всіх університетів, що беруть участь у DigEco (Державний вищий навчальний заклад «Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова», Державний вищий навчальний заклад «Приазовський державний технічний університет», Державний університет «Житомирська політехніка», Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного), та стейкхолдерів, представниками українського бізнесу. Пропозиції стосувалися різних комерційних та некомерційних ідей, пов’язаних зі сферою діджиталізації здебільшого для бізнес-структур. Зокрема були запропоновані проєкти, які передбачали використання нейромаркетингу в освітньому процесі, створення вебдодатків для різних сфер бізнесу, діджитал-трансформації книжкової індустрії в Україні, створення маркетплейсу крафтових харчових продуктів з України тощо.Журі Конкурсу було представлено: 1) Наталією ДЗЮБОЮ (бізнес-тренер, сертифікований (ECF) організаційний бізнес-коуч, HR-консультант); 2) Тетяною СТОРЧОВОЮ (к.п.н., доц. Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка), 3) Галиною ТАРАСЮК (д.е.н., проф., декан факультету бізнесу та сфери обслуговування Житомирської політехніки); 4) Іриною МАРЧЕНКО (к.т.н., доц., декан соціально-гуманітарного факультету ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет»).

Один із таких командних проєктів, презентованих студенткою Житомирської політехніки, яка здобуває магістерський рівень за спеціальністю 073 «Менеджмент», Міланою ДОБРОВОЛЬСЬКОЮ, передбачає розробку та просування мобільного додатку EcoCheck, що має за мету збір інформації про підприємства, які власною діяльністю спричиняють негативний вплив на довкілля. Оскільки проєкт має некомерційний характер ефектом від запропонованого використання додатку буде підвищення уваги громадськості до проблем забруднення довкілля через реагування на сигнали екологічно невідповідального бізнесу. У розвитку наповнення інформаційної бази такий інструмент буде сигналізувати бізнесу про прогалини їхньої діяльності чи, навпаки, бути приводом для спростування невиправданих звинувачень в їхній бік. Зрозуміло, що для розробки та просування подібного вебдодатку мають бути понесені витрати, з метою покриття яких планується долучення грантових коштів з організацій, які підтримують досягнення Цілей сталого розвитку.Висловлюємо щиру подяку організаторам конкурсу, Команді DigEco. Окрема подяка всім, хто сприяв командній роботі щодо створення ідеї про розробку та просування мобільного додатку EcoCheck, зокрема, науковому керівнику – Тетяні ЗАВАЛІЙ (PhD, старшому викладачу кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій). Сподіваємося на успішне впровадження запропонованих ідей в життя та долучення українських підприємств до сталих практик ведення бізнесу.